Anakardžių riešutai

anakardziai_800plocio
Maistingumo lentelė kiekis 100g produkto RVK, %
Energetinė vertė, kcal 609,0 30,4%
Baltymai, g 23,3 46,6%
Angliavandeniai, g 24,1 8,9%
iš kurių cukrus, g 6,0 6,6%
Riebalai, g 46,0 65,7%
iš kurių riebalų rūgštys, g 8,4 42,0%
Skaidulos, g 3,0 12,0%
Natris (druska), g 0,02 (0,04) 0,8%

GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."

Trumpas aprašymas. Anakardžių riešutai – savo forma primenantys inkstą riešutai. Anakardžių riešutai visada parduodami be kevalų.

Anakardžiai labiausiai vertinami dėl:

RVK*, % (100g)
Vario 110%
Mangano 83%
Magnio 73%
Fosforo 59%

* Referencinis vartojimo kiekis

  • Varis ir manganas svarbūs normaliai energinių medžiagų apykaitai;
  • Magnis ir fosforas svarbūs kaulų ir dantų būklei [2].

Anakardžių istorija. Anakardžių gimtoji šalis – Brazilija. XVI amžiuje Portugalų tyrinėtojai įvežė šiuos medžius į Indiją ir kelias Afrikos šalis. Anakardžių medžiai buvo vertinami dėl medienos, balzamo, tačiau patys anakardžių riešutai populiarumo sulaukė tik XX amžiuje. Šiuo metu komerciniame anakardžių auginime pirmauja Indija, Brazilija, Mozambikas, Tanzanija ir Nigerija.

Alergija riešutams. Alerginės reakcijos gali atsirasti beveik bet kuriam maistui, tačiau moksliniai tyrimai išskiria specifines 8 produktų rūšis, kuriems gali būti padidinta alerginė reakcija. Tai kviečiai, karvės pienas, vištų kiaušiniai, žuvis, vėžiagyviai, medžių riešutai, žemės riešutai ir sojos produktai. Maisto alergijos simptomai kartais gali pasireikšti kaip odos bėrimas, dilgėlinė, niežulys, egzema, lūpų, liežuvio ar gerklės patinimas dilgčiojimas burnoje, švokštimas ar nosies užgulimas, galvos svaigimas. Tačiau maisto alergijos simptomai taip pat gali būti kur kas bendresnio pobūdžio. Kadangi daugumą alergijos maistui simptomai gali kilti dėl kitų įvairių sveikatos problemų, pajutus išvardintus simptomus reikėtų kreiptis į sveikatos priežiūros centrą siekiant įvertinti maisto alergijos vaidmenį jūsų sveikatai.

Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.

Informacija paruošta remiantis:

  1. Anakardžiai
  2. Anakardžių istorija

Kam naudinga? Kada valgyti?
  • Sauja anakardžių, kitų riešutų ir džiovintų vaisių bus puikus užkandis išalkus.
  • Anakardžiai su šaukšteliu mėgstamiausio sirupo bus puikus ledų pagardas.
  • Išbandykite naują skonį: kepinti anakardžiai labai dera su jūros gėrybėmis, bazilikais ir šparaginėmis pupelėmis. Turėsite gardžias salotas.
  • Norint būti sveikais rekomenduojame valgyti maždaug saują riešutų per dieną.

Pakuotė
Anakardziai 100g Arimex
Ieškokite: didžiausiuose prekybos centruose.
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.