Cukruoti imbierai

CUKRUOTI IMBIERAI
Maistingumo lentelė kiekis 100g produkto RVK, %
Energetinė vertė, kcal 304,0 15,2%
Baltymai, g 0,1 0,2%
Angliavandeniai, g 75,0 27,8%
iš kurių cukrus, g 71,0 78,9%
Riebalai, g 0,2 0,3%
iš kurių riebalų rūgštys, g 0,0 0,0%
Skaidulos, g 1,1 4,4%
Natris (druska), g 0,0 0,0%

GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."

Trumpas aprašymas. Imbieras kilęs iš Pietų Azijos ir jau prieš 5000 metų buvo rekomenduojamas peršalus, karščiuojant. Kinų jūrininkai kramtydavo imbierą arba dėdavo jo į maistą kaip priemonę nuo jūrligės. Graikai dievino imbierą dėl jo savybės gerinti virškinimą. Europoje labiau populiarus džiovintas arba cukruotas imbieras. Jis dedamas į pyragus, pudingus ir džemus, arbatą ar alų.

Istorija. Ryškaus skonio ir kvapo imbieras žinomas ir naudojamas jau ne vieną tūkstantį metų. Iš šiltų tropinių Pietryčių Azijos miškų – Kinijos, Indijos, Malajų (Malakos) pusiasalio kilęs augalas ne tik yra vienas mėgstamiausių prieskonių pasaulio virtuvėse, bet ir nuo seno naudojamas gydymui, ritualams, parfumerijoje.

Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.

Informacija paruošta remiantis:
1. Tikrasis imbieras 


Kam naudinga? Kada valgyti?
  • Cukruotas imbieras gali būti naudojamas arbatai arba kavai skaninti, kaip cukraus pakaitalas, tuo pačiu suteikiantis išskirtinį gėrimo skonį;
  • Jais galima gardinti sausainius, pyragus.
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.