Džiovintos figos

figos
Maistingumo lentelė kiekis 100g produkto RVK, %
Energetinė vertė, kcal 374,0 18,7%
Baltymai, g 3,6 7,2%
Angliavandeniai, g 78,0 28,9%
iš kurių cukrus, g 59,0 65,6%
Riebalai, g 1,2 1,7%
iš kurių riebalų rūgštys, g 0,2 1,2%
Skaidulos, g 18,5 74,0%
Natris (druska), g 0,1 1,3%

GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."

Trumpas aprašymas. Džiovintos figos -  skanus ir sotus užkandis, o svarbiausia – sveikas. Džiovintos figos – saldžios ir minkštos, naudojamos ir kaip saldiklis įvairiems desertams ir kokteiliams.

Labiausiai vertinamos dėl:

kiekis 100g produkto  RVK*%
Kalis, mg 680,0 34,0%
Varis, mg 0,3 30,0%
Manganas, mg 0,5 25,0%
Vitaminas K, mcg 15,6 20,8%
Kalcis, mg 162,0 20,3%
Magnis, mg 68,0 18,1%

* Referencinis vartojimo kiekis

  • Kalis svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį.
  • Varis svarbus normaliai jungiamojo audinio būklei palaikyti, energinių medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai.
  • Manganas svarbus normaliai medžiagų apykaitai, normaliai kaulų būklei, jungiamojo audinio formavimuisi.
  • Vitaminas K svarbus normaliam kraujo krešėjimui, normaliai kaulų būklei palaikyti.
  • Kalcis svarbus normaliam kraujo krešėjimui, raumenų veiklai, nervų impluso perdavimui, virškinimo fermentų veikimui, kaulų ir dantų būklei palaikyti, nervų sistemos, raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį.
  • Magnis svarbus nomaliai baltymų sintezei, psichologinei būklei palaikyti.

 Istorija. Figos laikomos vienu pirmų vaisių, kuriuos žmogus išmoko rinkti. Dar senovės Rytų Viduržemio jūros civilizacijose (apie 5000 metų pr.Kr.) figos buvo naudojamos religinių ritualų metu. Tuo tarpu Europoje šis vaisius atsirado tik XVI amžiaus viduryje. Tais laikais figos buvo apipintos legendomis ir gydytojai, puikiai žinoję apie užjūrio vaisiaus gydomąsias savybes, jį skirdavo kaip vaistą nuo įvairių ligų.

Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.

Informacija paruošta remiantis:
1.    KOMISIJOS REGLAMENTAS 
2.    Self nutrition data
3.    Figa

 


Kam naudinga? Kada valgyti?
  • Figos valgomos šviežios, džiovintos, konservuotos.
  • Troškintos figos yra tipiškas prancūziškas delikatesas, vertinamas gurmanų ir valgomas kartu su žąsų kepenėlių paštetu (Foie gras), mėsa arba sūriu.
  • Naudojamos kaip vienas iš komponentų ruošiant įvairiausius padažus bei prieskonius mėsos ir žuvų patiekalams.
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.