Kokosų drožlės

kokosas
Maistingumo lentelė kiekis 100g produkto RVK, %
Energetinė vertė, kcal 695 34,8%
Baltymai, g 18,5 37,0%
Angliavandeniai, g 14,6 5,4%
iš kurių cukrus, g 3,4 3,8%
Riebalai, g 60,4 86,3%
iš kurių riebalų rūgštys, g 6,56 32,8%
Skaidulos, g 5,9 23,6%
Natris (druska), g 0,02 0,3%

GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."

Trumpas aprašymas. Kokosai – patys stambiausi riešutai, galintys sverti net iki 4 kilogramų. Kokoso riešutai ir aliejus rekomenduojamas metantiems svorį ir kaip pakaitalas sviestui, besirūpinantiems cholesterolio lygiu.

Kokosai labiausiai vertinami dėl:

kiekis 100g produkto RVK* %
Varis, mg 0,8 80,0%
Manganas, mg 0,7 35,0%
Selenas, mcg 18,5 33,6%
Fosforas, mg 206,0 29,4%
Kalis, mg 543,0 27,2%

* Referencinis vartojimo kiekis

  • Varis svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, energinių medžiagų apykaitai, jungiamojo audinio būklei palaikyti ir normaliai plaukų pigmentacijai;
  • Manganas svarbus normaliai medžiagų apykaitai, normaliai kaulų būklei, jungiamojo audinio formavimuisi;
  • Seleno žmogaus organizmui reikia nedaug, bet jis būtinas gerai imuninei sistemai, normaliai plaukų, nagų būklei palaikyti, užtikrinti spermatogenezę ir reikalingas skydliaukės veiklai;
  • Fosforas svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai, ląstelių membranų funkcijai, kaulų ir dantų būklei palaikyti;
  • Kalis svarbus normaliai nervų sistemos ir raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį.

 

Kokosų istorija. Mokslininkai daug ginčijasi dėl kokosų kilmės vietos. Kokosai yra paplitę tropiniuose regionuose. Rašytiniuose šaltiniuose Indijoje jie minimi prieš daugiau nei 2.000 metų. Apie kokosus galima rasti žinių senovės sanskrito raštuose (įrašai datuoti IV a. pr. Kr. ), tamilų raštuose minimi I-IV a. po Kr. Kokosai dėl savo panašumo į žmogaus galvą (trys taškeliai ir plaušal) vaidina didelę reikšmę indų mitologijoje, naudojami ritualuose. Kokosai buvo vadinami netgi dievų medžiu.

Alergija riešutams. Alerginės reakcijos gali atsirasti beveik bet kuriam maistui, tačiau moksliniai tyrimai išskiria specifines 8 produktų rūšis, kuriems gali būti padidinta alerginė reakcija. Tai kviečiai, karvės pienas, vištų kiaušiniai, žuvis, vėžiagyviai, medžių riešutai, žemės riešutai ir sojos produktai. Maisto alergijos simptomai kartais gali pasireikšti kaip odos bėrimas, dilgėlinė, niežulys, egzema, lūpų, liežuvio ar gerklės patinimas dilgčiojimas burnoje, švokštimas ar nosies užgulimas, galvos svaigimas. Tačiau maisto alergijos simptomai taip pat gali būti kur kas bendresnio pobūdžio. Kadangi daugumą alergijos maistui simptomai gali kilti dėl kitų įvairių sveikatos problemų, pajutus išvardintus simptomus reikėtų kreiptis į sveikatos priežiūros centrą siekiant įvertinti maisto alergijos vaidmenį jūsų sveikatai.

Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.

Informacija paruošta remiantis:

  1. Kokosas
  2. Kokoso riešutai
  3. Kokosų drožlės

 


Kam naudinga? Kada valgyti?
  • Kokosų drožlės ypatingai tinka desertų paskaninimui.
  • Išbandykite kažką naujo: pamarinuotą vištą prieš kepdami apibarstykite kokosų drožlėmis. Gurmanai sako, kad dėl susidarančios kokosų luobelės vištiena tampa labai sultinga ir įgauna neįprastą malonų skonį.

Pakuotė
Kokoso drozl 50g Arimex
Ieškokite: didžiausiuose prekybos centruose.
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.