Razinos “Golden”

razinos golden
Maistingumo lentelė kiekis 100g produkto RVK, %
Energetinė vertė, kcal 324,0 16,2%
Baltymai, g 2,5 5,0%
Angliavandeniai, g 78,0 28,9%
iš kurių cukrus, g 50,6 56,2%
Riebalai, g 0,0 0,0%
iš kurių riebalų rūgštys, g 0,2 0,8%
Skaidulos, g 1,0 4,0%
Natris (druska), g 0,1 1,0%

GDA – tai orientacinė norma, padedanti įvertinti, kiek konkrečios maistingosios medžiagos yra vienoje maisto produkto porcijoje. Nurodyta GDA vertė yra nurodyta vidutiniam “suaugusiajam”, kurio energijos poreikis 2.000 kcal/dienai."

Trumpas aprašymas. Razinos – vienas populiariausių džiovintų vaisių. Tai džiovintos vynuogės. Žodis razina kilęs iš sen.pranc.žodžio raisin ’vynuogė’, o šis – iš lot. racemus ’vynuogių kekė’. Manoma, kad šis žodis neindoeuropietiškos kilmės.

Labiausiai vertinami dėl:

kiekis 100g produkto RVK*, %
Varis, mg 0,4 40,0%
Kalis, mg 746,0 37,3%
Vitaminas B6, mg 0,3 21,4%
Fosforas, mg 115,0 16,4%
Manganas, mg 0,3 15,0%

* Referencinis vartojimo kiekis

  • Varis svarbus normaliai jungiamojo audinio būklei palaikyti, energinių medžiagų apykaitai, nervų sistemos veiklai;
  • Kalis svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, raumenų veiklai, padeda palaikyti normalų kraujospūdį;
  • Vitaminas B6 svarbus normaliai energinių medžiagų, homocisteino, baltymų ir glikogeno apykaitai, nervų sistemos veiklai, raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai, imuninės sistemos veiklai, padeda reguliuoti hormonų aktyvumą;
  • Fosforas svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai, kaulų ir dantų būklei palaikyti;
  • Manganas svarbus normaliai medžiagų apykaitai, normaliai kaulų būklei, jungiamojo audinio formavimuisi.

Istorija. Džiovinta vynuogė. Razinos valgomos neruoštos, naudojamos kepiniuose, kompotuose ir kituose patiekaluose. Plačiai naudojamos Artimųjų ir Vidurinių Rytų bei Viduržemio jūros virtuvėse. Razinos gaminamos beveik visose pasaulio šalyse, kur gerai dera vynuogės.

Perspėjimai: per didelis vitaminų ir mineralų vartojimas gali pakenkti jūsų sveikatai. Saugoti sausoje ir vėsioje vietoje.

Informacija paruošta remiantis:

  1. KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) Nr. 432/2012.
  2. Self nutrition data.

Kam naudinga? Kada valgyti?
  • Naudojamos užkandžiams, kepiniams.
  • Razinos tinka paskaninti košėms, desertams, pudingams, salotoms.

Pakuotė
Razinos Golden 200 g
Ieškokite: didžiausiuose prekybos centruose.
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.