Vištienos ir brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

vistienos_brokoliu2

Kai norėsi kažko įdomesnio pietums – išbandykite šias salotas. Galite jas patiekti gražiai išdėliotas arba sumaišytas į mišrainę – tai bus patogu neštis ir į darbą.

  • 3 porcijos
  • 3 gabaliukai vištienos filė
  • druskos
  • pipirų
  • džiovinto peletrūno
  • aliejaus kepimui
  • 2 saujos brokolių žiedynėlių
  • sauja džiovintų spanguolių “Arimex”
  • 2 saujos gražgarsčių

Padažui:

  • 2 valg. š. natūralaus jogurto
  • 1 arb. š. neriebaus majonezo
  • 1 skiltelė česnako
  • druskos
  • pipirų
  • 2 arb. š. balzaminio acto

Vištienos filė pabarstykite druska, pipirais, peletrūnais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite vištienos filė į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Apverskite ir kepkite dar 5 minutes.

Puode užvirkite vandenį. Pasūdykite. Apvirkite brokolių žiedynėlius 2 minutes, tuomet perliekite šaltu vandeniu.

Džiovintas spanguoles nuplaukite po karštu vandeniu, kad jos šiek tiek suminkštėtų.

Padažui sumaišykite jogurtą su majonezu, įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite druska, pipirais ir supilkite balzaminį actą. Viską išmaišykite.

Sudėkite į lėkštes gražgarstes. Ant viršaus dėkite vištieną, brokolius ir spanguoles. Viską apšlakstykite paruoštu padažu.

 

Skanaus!

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.