Ryžių ir dešrelių apkepas su graikiniais riešutais

Ryziu desreliu apkepas su graik riesutais (1)

Jums reikės (2 porcijoms):

  • 300 gr virtų ryžių
  • 5 dešrelės
  • 3 v.š. pomidorų pastos
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 50 gr Arimex graikinių riešutų
  • 100 gr fermentinio sūrio
  • 1 v.š. graikinių riešutų aliejaus

Dešrelės supjaustome plonais griežinėliais ir sumaišome su pomidorų pasta bei druska ir pipirais.

Kepimo formą ištepame graikinių riešutų aliejumi. Sudedame dešreles ir išlyginame. Sudedame virtus ryžius ir išlyginame. Pabarstome kapotais graikiniais riešutais, uždengiame visą paviršių tarkuotu sūriu ir kepame 200 karštumo orkaitėje 20 min.

P.s: Vegetariškas variantas – vietoj dešrelių galite dėti konservuotą tuną savose sultyse, pamaišytą su saldžiaisiais kukurūzais, tik tuomet dėkite pirma ryžius, o poto tuno-kukurūzų mišinį, kurį būtinai pagardinkite kapotais riešutais ir sūriu.

Recepto nuoroda – http://bajaliai.pepa.lt/ryziu-apkepas-su-desrelemis-ir-graikiniais-riesutais/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
graikiniai_lukst2 Graikiniai riešutai 654,0 15,2 13,7 2,6 65,2 6,56 6,7 0,02
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.