SKRYLIAI SU AGUONOMIS

Arimex skryliai su aguonomis

Šis patiekalas ypač patiks vaikams!

Jums reikės:

  • 3 stiklinių rupių kvietinių miltų
  • 0,5 stiklinės aguonų sėklų „Arimex“
  • 3–4 šaukštų rudojo cukraus
  • druskos
  • vandens
  • 1 šaukšto medaus
  • natūralių žiedadulkių arba smulkintų apelsinų žievelių (papuošimui)

Paruošimas:

  • Iš miltų ir vandens išminkykite kietą tešlą. Iškočiokite, supjaustykite nedideliais rombo formos (maždaug 4 cm dydžio) gabalėliais ir 5–7 min. virkite sūdytame vandenyje.
  • Atskirai paruoškite aguonas: nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir porą valandų pamirkykite, kad išbrinktų. Tada jas gerai sugrūskite arba sumalkite. Į sumaltas aguonas suberkite cukrų, išmaišykite.
  • Trintas su cukrumi aguonas dėkite ant išvirtų nuvarvintų skrylių, atsargiai permaišykite ir apšlakstykite pakaitintu šiltu medumi. Puoškite natūraliomis žiedadulkėmis (kurių rasite ekologiškų prekių parduotuvėse) arba smulkintomis apelsinų žievelėmis.

 

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
aguonos Aguonos 640,0 19,9 24,7 1,4 46,7 6,1 20,5 0,1
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.