Augalinis „pienas“

Augalinis „pienas” ar karvės pienas – amžina diskusija, kurioje nėra vieno atsakymo. Šį kartą, jums siūlome pasigaminti augalinį „pieną“, kurio gamyba labai paprasta.
Tam jums reikės tik dviejų ingredientų:
- migdolų „Arimex“
- šlakelio vandens
Riešutus reikia šiek tiek pamirkyti vandenyje, o vėliau, užpylus šlakeliu vandens tiesiog sumalti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Riešutų nepagailėti, dviems puodeliams kavos siūlome naudoti „pieną“, pagamintą iš saujelės riešutų, tad šiuo atveju jis gavosi tarsi kreminis (kartais įprasta tokį gaminį vadinti augaline grietinėle). Jei jūsų smulkintuvas dirba prasčiau, „pieną“ gali tekti perkošti, kad neliktų smulkių riešutų gabaliukų. Siūlome nesaldinti – toks variantas ir natūralesnio skonio, ir tikrai sveikesnis.
Linkime skanių kavos ritualų!
Už receptą dėkojame: http://lieknosbites.lt/lengvieji-patiekalai/uzkandziai/tinginiu-augalinis-pienas/