Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu

Avižų dribsnių batonėliai

Apdovanokite save mažu avižų dribsnių batonėliu, kai iki kito valgio dar yra likę šiek tiek laiko, tai – puikus būdas išlaikyti energijos balansą. Šiuos batonėlius galite pasigaminti savaitgalį, o valgyti visą savaitę – šaldytuve jie išsilaiko kuo puikiausiai. Atvėsę batonėliai yra puikios tekstūros: tvirti, nebyrantys, nelipnūs ir lengvai kramtomi.

Reikės:

Naminiam riešutų sviestui:

  • 100 g ARIMEX žemės riešutų (be luobelės);
  • 75 g ARIMEX migdolų;
  • 75 g ARIMEX graikinių riešutų;
  • Žiupsnelio druskos.

Batonėliams:

  • 2 v. š. smulkintų linų sėmenų;
  • 6 v. š. šilto vandens;
  • 100 g avižų dribsnių;
  • 30 g migdolų miltų;
  • 60 g smulkintų maistinių avižų sėlenų;
  • 40 g ARIMEX kokosų drožlių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 2 v. š. medaus;
  • 55 g kokosų aliejaus;
  • 115 g ARIMEX razinų.

Gaminimas:

Riešutų sviesto:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu išberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai neprisviltų. Apskrudusius riešutus atvėsinkite. Suberkite į trintuvo indą. Šaukštu nubraukdami riešutų masės likučius nuo trintuvo sienelių, malkite tol, kol iš riešutų išsiskirs aliejus ir jie pavirs tiršta, drėgna mase. Paskaninkite žiupsneliu druskos.

Batonėlių:

  1. Kepimo popieriumi išklokite apie 20×20 cm dydžio kepimo skardą.
  2. Puodelyje kruopščiai sumaišykite linų sėmenis su šiltu vandeniu ir palikite pastovėti, kol prireiks.
  3. Dideliame dubenyje gerai sumaišykite avižų dribsnius, migdolų miltus, avižų sėlenas, kokosų drožles, cinamoną ir druską.
  4. Į prikaistuvį įdėkite kokosų aliejų, medų ir ištirpdykite ant mažos ugnies, paskui nukelkite nuo viryklės. Į karštą kokosų aliejaus ir medaus mišinį, sudėkite riešutų sviestą ir išmaišykite, kol neliks gumulėlių. Galiausiai įmaišykite linų sėmenų masę. Supilkite šį mišinį ant sausų ingredientų mišinio, suberkite razinas ir gerai išmaišykite, kad viskas suliptų į vieną masę.
  5. Sudėkite gautą masę į kepimo skardą kuo tolygiau. Vos drėgnais dėlnais paspauskite viršų, kad viskas tvirtai susispaustų.
  6. Palaikykite šaldytuve bent 2 val., geriausia – 8 val., tuomet batonėlius lengvai supjaustysite aštriu peiliu. Jeigu norite, apsukite batonėlius kepimo popieriaus juostelėmis: taip jie nesulips vienas su kitu, bus patogu šiuos užkandžius valgyti bei transportuoti.

Skanaus!

Receptas: http://mukatanas.blogspot.lt/2017/04/what-i-ate-in-day.html


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
graikiniai_lukst2 Graikiniai riešutai 654,0 15,2 13,7 2,6 65,2 6,56 6,7 0,02
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
zemes_branduoliai4 Žemės riešutai 609,0 25,7 19,2 6,2 46,1 6,1 7,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.