Bananiniai keksiukai su uogomis ir migdolais

Keksiukai su migdolais
12 keksiukų reikės:
  • 3 didelių prinokusių bananų
  • 1 didelio kiaušinio
  • 60 ml aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1/8 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų skysto medaus
  • 120 g Spelta miltų
  • 30 g maltų “Arimex” migdolų  (migdolus sumalkite virtuviniu kombainu arba kavos malimo mašinėle. Kol malsite, įdėkite gerą šaukštą miltų (čia iš tų pačių 120 g), kad negautumėt migdolų sviesto. Malant virtuvės kombainu, geriausia smulkinti pulsais)
  • 2 valgomųjų šaukštų kokosų miltų
  • Geros saujos šaldytų braškių, vyšnių ar kitų uogų
Bananiniai keksiukai su uogomis be pieno produktų

1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 190 C temperatūrą. Į formelę sudėkite popierinius keksiukų “sijonėlius”.
2. Bananus sutrinkite šakute.Į bananus įmaišykite kiaušinį, aliejų ir medų. Sumaišykite iki vientisos masės.
3. Miltus sumaišykite su maltais migdolais, soda, cinamonu, druska  ir kokosų miltais. Šį sausą mišinį sumaišykite su bananų mase. Greitai išmaišykite, kol nesimatys sausų miltų.
4. Padalykite tešlą į “sijonėlius”, į kiekvieną keksiuką įspauskite po keletą uogų ir kepkite apie 20-25 minutes, kol keksiukai iškils ir dailiai parus.

 

Recepto nuoroda: http://www.mukatanas.blogspot.lt/2016/03/iki-velyku-liko-3-dienos-bananiniai.html


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.