Be lukšto virtas kiaušinis su kuskuso salotomis

Salotos su sėklų mišiniu

Praturtinkite savo salotų meniu – įtraukite į jį šias skanias ir maistingas kuskuso salotas, pagardintas špinatais, saulėgrąžų ir brokolių daigais, avinžirniais, moliūgų bei saulėgrąžų sėklomis, kedrinėmis pinijomis ir be lukšto virtu kiaušiniu.

Reikės:

  • saujelės kuskuso;
  • 50 g virtų arba konservuotų avinžirnių;
  • špinatų lapelių;
  • mėgstamų daigų (čia naudoti saulėgrąžų ir brokolių);
  • 1 kiaušinio + žiupsnelio grūstų čili paprikų, druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų, šlakelio aliejaus;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • ARIMEX mišinio saltoms.

Gaminimas:

  1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.
  2. Imkite nedidelį puodelį. Išklokite maistine plėvele. Įpilkite šlakelį aliejaus, įberkite žiupsnelį čili paprikos, įmuškite kiaušinį, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, šviežiais krapais. Maistinę plėvelę suimkite už kraštų ir suriškite siūlu.
  3. Paruoštą kiaušinį dėkite į verdantį vandenį ir ant vidutinės ugnies virkite 6 min.
  4. Į kuskusą sudėkite avinžirnius, įpilkite alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  5. Į lėkštės vidurį sudėkite paruoštą kuskusą, išdėliokite špinatų lapelius, saulėgrąžų ir brokolių daigelius, ant viršaus uždėkite virtą kiaušinį ir apibarstykite sėklomis.

Skanaus!

Recepto nuoroda: http://oditele.blogspot.lt/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.