Biscotti su pistacijomis, spanguolėmis ir abrikosais

Biscotti receptas, puikiai tinkantis prie kavos ar arbatos puodelio, skaitant knygą arba tiesiog šildantis prie spragsinčio židinio.
REIKĖS:
- 300 g miltų
- 3 kiaušinių
- 1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 160 g cukraus pudros arba kokosų žiedų cukraus
- 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus
- 1 v. šaukšto apelsinų cukatų
- 90 g džiovintų spanguolių „Arimex“
- 90 g džiovintų abrikosų „Arimex“
- 70 g išlukštentų kepintų ir sūdytų pistacijų „Arimex“
- 30 g kedrinių pinijų „Arimex“
- kokosų aliejaus formavimui
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Kiaušinius gerai išplakite su cukraus pudra, kol jie virs putomis.
Dubenyje gerai išmaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Į miltų mišinį supilkite kiaušinių plakinį, suberkite apelsinų cukatas, spanguoles, abrikosus, kedrines pinijas bei pistacijas ir šaukštu viską gerai išmaišykite.
Kai tešlos nebus įmanoma maišyti, išverskite ją ant labai miltuoto paviršiaus ir truputį paminkykite, kad taptų vientisesnė. Tešla turi būti lipni.
Delnus sutepkite kokosų aliejumi. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite po pailgą kepaliuką apie 20 cm ilgio, 2 cm storio, 5 cm pločio.
Kepti apie 30-35 minutes, kai atvės supjaustyti plonomis riekelėmis, riekeles sudėti atgal į kepimo skardą bei kepti dar sykį 8-10 minučių, kol jos tams traškios.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/