Brandinti kalėdiniai meduoliai su migdolais
Pats laikas kepti maišyti brandintus meduolius
Jums reikės:
- 500 g medaus
- 250 g rudojo cukraus
- 250 g sviesto
- 150 g maltų Arimex migdolų
- 2 apelsinų
- 75 g Arimex razinų “Golden”
- 1 kg kvietinių miltų
- žiupsnelio druskos
- 1 kupino v. š. karčiosios kakavos
- 30 g meduolių prieskonių
- 3 L dydžio šviežių kiaušinių
- 3 nubrauktų a. š. sodos
- 100 ml pieno
Medų, cukrų ir sviestą lėtai ištirpinkite puode. Tuomet įmaišykite maltus migdolus, nutarkuotų apelsinų žieveles, razinas. Palikite šiek tiek atvėsti.
Miltus persijokite, sumaišykite su druska, kakava, meduolių prieskoniais.
Pieną sumaišykite su soda ir lengvai suplaktais kiaušiniais.
Miltus sumaišykite su pienu ir kiaušinių plakiniu, įmaišykite medaus masę.
Perkelkite į mažesnį indą, kuri galite uždengti audiniu arba apsukti maistine plėvele ir 3-5 savaites laikyti šaldytuve.
Meduolių tešlai subrendus (po 3-5 savaičių), ją šiek tiek paminkykite rankomis kol suminkštės, kočiokite ir pjaustykite formelėmis meduolius. Kepkite 170°C orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite ir puoškite mėgstamu glajumi.