BROKOLIŲ SALOTOS SU AVINŽIRNIAIS IR KEDRINIŲ PINIJŲ RIEŠUTAIS

IMGP8821

2 porcijoms reikės:

  • 300g brokolių;
  • 240g  konservuotų avinžirnių;
  • 2 svogūnų laiškų;
  • saujelės šv. petražolių;
  • 30g paskrudintų kedrinių pinijų riešutų;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • 1 a.š. medaus;
  • citrinos žievelės;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;

1. Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynais ir virkite pasūdytame vandenyje keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nubėgtų vanduo.

2. Nuo avinžirnių nupilkite marinatą.

3. Į dubenį nutarkuokite vienos citrinos žievelę, sutarkuokite česnako skiltelę, sudėkite garstyčias, medų, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

4. Brokolius, avinžirnius, supjaustytus svogūnų laiškus, pasmulkintas petražolės, kedrinių pinijų riešutus ir sumaišykite su paruoštu padažu.

Skanaus ;)

 

Receptą ruošė: http://oditele.blogspot.com/2014/10/brokoliu-salotos-su-avinzirniais-ir.html

 

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.