BUROKĖLIŲ SALOTOS SU GERVUOGĖMIS iR PISTACIJOMIS

Jums reikės:
- 5–6 vidutinio dydžio virtų burokėlių
- 2 šaukštų kepintų ir sūdytų pistacijų „Arimex“
- 10 vnt. šviežių gervuogių (arba kitų šviežių sezono uogų: šilauogių, aviečių)
Padažui:
- 2 šaukštų balzaminio acto
- 100 ml pirmo spaudimo rapsų aliejaus
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukšto virtų garstyčių grūdelių
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Balzaminį actą sumaišykite su rapsų aliejumi, cukrumi, druska, maltais juodaisiais pipirais ir virtais garstyčių grūdeliais. Maišykite, kol ištirps cukrus ir druska.
- Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais, griežinėliais arba išskaptuokite rutuliukus. Užpilkite paruoštu padažu ir palaikykite šaldytuve per naktį , kad pasimarinuotų.
- Patiekite su gervuogėmis (ar kitomis mėgstamomis šviežiomis uogomis) ir skaldytomis pistacijomis.