Citrininis viščiukas, įdarytas riešutais ir džiovintais vaisiais

visciukas
  • 1 vidutinis viščiukas
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 svogūnas
  • 300 ml virtų ryžių
  • saujelė pistacijų „Arimex“
  • saujelė golden jumbo razinų „Arimex“
  • saujelė džiovintų slyvų „Arimex“
  • sauja džiovintų obuolių „Arimex“
  • 4 šaukštai medaus
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių.

Svogūnus pakepinkite svieste, kol suminkštės. Sudėkite ryžius, riešutus, razinas, džiovintas slyvas bei obuolius, įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.

Viščiuką nuplaukite, vidų ištrinkite druska ir pipirais, prikimškite įdaro. Angą užsiūkite/sukabinkite pagaliukais, šlauneles suriškite, o sparnelius pagaliukais pritvirtinkite prie šonų. Dėkite į kepimo skardą krūtinėle į apačią, įpilkite 120 ml vandens ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., retkarčiais aplaistydami išsiskyrusiomis į skardą sultimis.

Likus 15 min., iki kepimo pabaigos paukštį apverskite, aptepkite medaus ir citrinos sulčių mišiniu. Šaukite atgal į orkaitę, dar kelis kartus apipilkite padažu ir kepkite, kol apskrus.


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
razinos golden Razinos "Golden" 324,0 2,5 78,0 50,6 0,0 0,2 1,0 0,1
slyvos Džiovintos slyvos be kauliukų 300,0 3,5 69,0 41,2 0,7 0,1 1,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.