Cukinijų keksiukai su graikiniais riešutais
Drėgni, minkštučiai, kvapnūs, puikiai suderintais skoniais keksiukai sužavėjo nuo pirmo kąsnio. Tikrai nesitikėjau tokio puikaus rezultato, matydama tokį didelį kiekį cukinijų. Aišku, atlikau šiokį tokį pakeitimą – bijodama per didelės drėgmės, cukinijas pabarsčiau druska ir po keliolikos minučių nusunkiau susidariusias sultis. Gerą skonį suteikia rudas muskovado cukrus, jeigu jo neturite, galite pakeisti ir Demerara cukrumi, bet prieš tai geriau jį pasmulkinti ir vietoj sodos naudoti kepimo miltelius.
- 1 ½ puodelio 405D tipo miltų (pvz. „Karališkų“)
- 1 šaukštelis kepimo sodos
- 1 šaukštelis cinamono
- ½ šaukštelis malto imbiero
- ¾ šaukštelis maltų gvazdikėlių
- ¾ šaukštelis druskos
- ⅔ puodelio smulkiai supjaustytų pakeptų graikiškų riešutų
- 2 dideli kiaušiniai
- ¾ puodelio šviesaus rudojo cukraus
- ½ puodelio aliejaus
- 2 puodeliai gerai suspaustų tarkuotų cukinijų
- ½ puodelio razinų
Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius. Dideliame inde 2-3 minutes plakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Sudėkite tarkuotas cukinijas ir dar minutę plakite. Suberkite sausus ingredientus, išmaišykite, kol neliks sausų miltų, suberkite riešutus ir razinas, atsargiai išmaišykite. Tešlą išskirstykite į keksiukų kepimo formeles ir kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Leiskite 5 minutes vėsti skardoje, vėliau ištraukus palikite visiškai atvėsti ant grotelių.
P.S. Skaniausi nors keletą valandų pastovėję, kai susimaišo skoniai.