Cukinijų tirštsriubė su moliūgų sėklomis
Jums reikės:
- 50 g moliūgų sėklų „Arimex“
- 800 g cukinijos;
- 4 vidutinių bulvių;
- 1 didelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 10 pievagrybių;
- ghee sviesto;
- ryšulėlio svogūnų laiškų;
- 1 rūkytos vištos šlaunelės
Gaminimas:
- Bulves susmulkinkite stambokais griežinėliais ir dėkite virti.
- Cukinijas susmulkinkite ir supilkite į puodą su bulvėmis, padruskinkite, įdėkite maltų pipirų ir virkite, kol daržovės suminkštės.
- Svogūną ir česnąką susmulkinkite kubeliais ir pakepinkite 1 š. ghee sviesto, ten pat dėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir taip pat pakepinkite apie 5 min.
- Į puodą su daržovėmis sudėkite 2/3 pievagrybių ir svogūnų mišinio (skystis turėtų vos semti tirščius) ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Dėkite sriubą į lėkštę, pabarstykite likusiais pievagrybiais, smulkinta rūkyta vištiena ir moliūgų sėklomis.
Recepto nuoroda http://lieknosbites.com/vakariene-bites-liemeniui/paragauk-skaniausia-rudens-pradzios-sriuba/