Desertas su figomis ir riešutais

Kepta figa su riešutais

Šiuo metu parduotuvėse itin gausu šviežių figų, jų sezonas pačiame įkarštyje. Tad vietoje slyvų, šį kartą siūlome pasigaminti karamelizuotų figų desertą su mėgstamais ledais ir traškiais brazilinių bertoletijų trupiniais.

REIKĖS (6 porcijoms):

  • 6 figų
  • 300-400 g mėgstamų ledų (rekomenduojame plombyrą)
  • 100 g brazilinių bertoletijų „Arimex“
  • šlakelio balzamiko acto kremo

Figas nuplaunamos ir nusausinamos. Įpjaunamos įstrižai, bet ne iki galo. Figos kepamos 200 °C orkaitėje, naudojant iš viršaus arba grilio funkciją 5-8 minutes. Brazilinės bertoletijos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos plonais grežinėliais. Iškeptos figos tiekiamos lėkštėje, ant viršaus dedamas ledų kaušelis, pabarstoma riešutų trupiniais ir vienu kitu lašeliu balzamiko.

Nemėgstantys eksperimentuoti – vietoj balzamiko, gali naudoti karamelę arba klevų sirupą. Norintiems dar įdomesnio skonio – patariame rinktis itin tyrą kokybišką alyvuogių aliejų.

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.