Dieviška vanile ir riešutais kvepinti tartaletė

Tartalete su riesutais Arimex

Mielai dalinamės puikiu desertu, kurio vanilės aromatas ir kepintų riešutų traškus padas tiesiog užburia.

Jums reikės:

Padui:

  • 250 ml įprastų kvietinių miltų,
  • 50 ml smulkių avižinių dribsnių
  • 75 ml smulkiai trintuvu sukapotų pakepintų žemės riešutų be luobelės “Arimex”
  • 9 v.š. sviesto,
  • kelių šaukštų rudojo cukraus,
  •  žiupsnelio druskos.

Kremui:

  • 3 kiaušinio trynių,
  • 500 ml pieno,
  • vanilinio cukraus,
  • kelių šaukštų rudojo cukraus,
  • 50 g krakmolo,
  • vaisių papuošimui.

Gaminiminas:

  1. Paruoškite riešutus: žemės riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir, nuvalę luobeles, smulkintuvu sukapokite smulkiai, tačiau ne iki miltų,
  2. Sudėkite likusius pagrindo ingredientus ir gerai ištrinkite rankomis iki vientisos masės, ja išklokite apvalaus kepimo indo dugną ir suformuokite vos aukštesnes sieneles. Kepkite 15 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kepimui rinkitės kietą kepimo skardą, tvirtu pagrindu, nes tartaletės dugną bus gana sunku išimti dėl trapumo, tad aš tiesiog patiekiau su pagrindu ant kurio kepiau.
  3. 250 ml pieno išplakite su kitais kremo ingredientais, o kitą dalį pieno užvirkite. Kai pienas užvirs, nukelkite nuo kaitros ir lėtai pilant ir plakant, supilkite pieno plakinį. Kelkite kremą ant lėtos kaitros ir maišant virkite dar kelias minutes, kol kremas sutirštės. Kremą supilkite ant pagrindo ir pastatykite į šaldytuvą atvėsti.
  4. Paruoštą pyragą puoškite šviežiomis avietėmis, braškėmis ir vynuogėmis.

Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/dieviska-vanile-ir-riesutais-kvepinti-vasariska-tartalete/

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
zemes_branduoliai4 Žemės riešutai 609,0 25,7 19,2 6,2 46,1 6,1 7,3 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.