Drėgnas obuolių pyragas be miltų

Pyragas su migdolų drožlėmis

Obuolių pyragą rudenį galima kepti beveik kasdien. Ir kaskart vis kitokį, nes receptų – daugybė. Siūlome išbandyti dar vieną puikų variantą be miltų ir cukraus. Šis pyragas bus minkštut minkštutėlis, net šiek tiek drėgnas ir dėl to dar patrauklesnis. Paverskite vėstančius rudens vakarus jaukiais ir kvepiančiais.

Reikės:

  • 6 obuolių;
  • 5 kiaušinių;
  • 6 v. š. graikiško arba natūralaus jogurto;
  • 2 v. š. skysto medaus;
  • 50 g sviesto;
  • 3 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. imbiero;
  • 300 g avižinių dribsnių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 v. š. ARIMEX migdolų riekučių.

Gaminimas:

  1. Avižinius dribsnius su maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų masės. Juos sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Kiaušinius gerai išplakite, supilkite ištirpdytą sviestą, medų, jogurtą, įberkite 1 a. š. cinamono, imbierą ir viską gerai išplakite iki vientisos tešlos masės (ji bus skysta).
  4. Į tešlą berkite miltus ir vėl viską gerai išmaišykite. Tada sudėkite obuolius ir dar kartą stropiai maišykite.
  5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pilkite tešlą, ant viršaus berkite migdolų riekutes, pabarstykite cinamonu.
  6. Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45–50 minučių (ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku).

Skanaus!

Receptas: http://lieknosbites.lt/desertai/dregnas-obuoliu-pyragas-kuriam-neprireiks-miltu/

 

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.