DUONA SU KEPTAIS SVOGŪNAIS, SAULĖGRĄŽOMIS IR MOLIŪGŲ SĖKLOMIS

IMGP8992-2

Jums reikės:

  • 290 g miltų;
  • 40 g sėklų, t.y. saulėgrąžų ir moliūgų sėklų;
  • 10 g alyvuogių aliejaus;
  • 190 g šilto vandens;
  • 5 g druskos;
  • 3 g sausų mielių;
  • pusę didelio svogūno;
  • gabalėlio sviesto;

1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, sudėkite svogūną ir kepkite, kol gražiai apkeps iki gintarinės spalvos.

2. Į dubenį sudėkite miltus, sėklas, druską, mieles ir svogūną. Supilkite aliejų, vandenį ir minkykite tešlą apie 15 min.

3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite tešlą ir palikite valandai ar dviems šiltoje vietoje.

4. Prieš pašaunant į orkaitę, kepaliuką įpjaukite šiek tiek ir kepkite 240 laipsnių įkaitintoje 10 min. Po to sumažinkite kaitrą iki 210 laipsnių ir kepkite 35 – 40min.

5. Kad plutelė būtų minkštesnė, išėmus iš orkaitės, apipurškite vandeniu ir palikite atvėsti.

p.s. nurodytas yra pusei porcijos. Jei norėsite didesnio kepalėlio, kiekį padvigubinkite.

Skanaus;)

 

Receptą ruošė: http://oditele.blogspot.com/

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
moliugai_lukstenti_800plocio Moliūgų sėklos, lukštentos 574,0 25,0 13,0 1,1 46,0 0,0 3,9 0,0
saulegrazos Saulėgrąžų sėklos 622,0 22,5 21,5 1,7 49,0 5,2 2,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.