Džiovintų pomidorų užtepėlė su kedrinėmis pinijomis
Jums reikės:
- 200 g saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
- 1 saujelės juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
- 1 šaukšto kedrinių pinijų „Arimex“
- 3 skiltelių česnako
- 1 morkos
- 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
- pagal skonį džiovintų bazilikų,druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 žiupsnelio cukraus
- 1 saujelės kietojo brandinto tarkuoto sūrio (pvz., „Džiugas“)
Paruošimas:
- Kedrines pinijas pakepinkite keptuvėje, kol lengvai paruduos.
- Į virtuvinį kombainą sumeskite nuvarvintus džiovintus pomidorus, per pusę perpjautas alyvuoges, česnaką,kedrines pinijas, smulkia trintuve sutarkuotą morką. Supilkite aliejų, suberkite tarkuotą sūrį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite bazilikais, pipirais, cukrumi. Visus produktus sutrinkite iki tepamos masės.
- Skanaukite tepdami ant duoniukų, skrudinto batono ar su duonos lazdelėmis (grissini).