Džiovintų pomidorų užtepėlė su kedrinėmis pinijomis

Uztepele su kedrinėmis pinijomis Arimex

Jums reikės:

  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
  • 1 saujelės juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 1 šaukšto kedrinių pinijų „Arimex“
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 morkos
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
  • pagal skonį džiovintų bazilikų,druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 žiupsnelio cukraus
  • 1 saujelės kietojo brandinto tarkuoto sūrio (pvz., „Džiugas“)

Paruošimas:

  1. Kedrines pinijas pakepinkite keptuvėje, kol lengvai paruduos.
  2. Į virtuvinį kombainą sumeskite nuvarvintus džiovintus pomidorus, per pusę perpjautas alyvuoges, česnaką,kedrines pinijas, smulkia trintuve sutarkuotą morką. Supilkite aliejų, suberkite tarkuotą sūrį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite bazilikais, pipirais, cukrumi. Visus produktus sutrinkite iki tepamos masės.
  3. Skanaukite tepdami ant duoniukų, skrudinto batono ar su duonos lazdelėmis (grissini).

Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.