Egzotiška granola su džiovintais vaisiais
Ar bandėte šią dieviško skonio granolą? Puikiai tiks ir skubiems penktadienio pusryčiams, ir lėtiems savaitgalio pavakariams. Eksperimentuokite su riešutais ir džiovintais vaisiais – pasirinkite sau tinkamiausius. Skanaus!
Jums reikės:
- 500 g avižinių dribsnių
- 100 g migdolų riešutų „Arimex“
- 50 g kokoso drožlių „Arimex“
- 50 g džiovintos papajų „Arimex“
- 50 g džiovintų ananasų „Arimex“
- 100 g bananų traškučių „Arimex“
- ¾ šaukštelio cinamono
- ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
- 60 ml vynuogių kauliukų aliejaus
- 180 ml skysto medaus
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus ir kokosų drožles, vanilės ekstraktą ir cinamoną. Viską užpilkite aliejumi ir medumi, išmaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, apie 30-35 min.
Kol granola kepa, porą kartų permaišykite medine lopetėle. Ataušinkite ir įmaišykite džiovintus vaisius. Skanaukite pusryčiams su pienu, jogurtu, sultimis arba puoškite desertus.