Figų ir sūrio duona

Figu ir surio duona Arimex

Vieniems tai duona, kitiems pyragas. Nesvarbu ar su vynuogėmis, kriaušėmis, slyvomis ar figomis, tačiau visada su pelėsiniu sūriu ir sauja riešutų.

REIKĖS:

  • 250 ml šilto vandens
  • 1,5 arb. š. sausų mielių
  • 1 valg. š. medaus
  • 350-400 g kvietinių miltų (gali prireikti ir daugiau, priklauso nuo miltų)
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4-5 šviežių figų
  • 100 g pelėsinio sūrio
  • 1 valg. š. itališkų prieskonių mišinio
  • šiek tiek skysto medaus įdarui
  • 50 g kedrinių pinijų „Arimex“

Miltus persijoti, sumaišyti su mielėmis ir druska. Vandenį sumaišyti su medumi. Vanduo turi būti šiltas, bet ne per karštas. Jeigu galite jame išlaikyti pirštą kol suskaičiuosite iki 10, tuomet jis jau pakankamai atvėso, kad „prikeltų“ mieles.

Miltus sumaišyti su aliejumi, vandens ir medaus mišiniu, užminkyti tešlą, kurią būtina minkyti 7-8 minutes, kol ji taps elastinga, vis pabarstant miltais, jeigu dar limpa.

Dubenį patepti aliejumi, dėti tešlą, uždengti maistine plėvele ir palikti kilti 1 valandą orkaitėje (naudoti specialią orkaitės kildinimo programą, kuri palaiko 40 laipsnių temperatūrą). Tačiau galima drąsiai kildinti padėjus šiltai namuose, uždengus tešlą rankšluosčiu.

Kol kyla tešla, sutrupinti pelėsinį sūrį, nuplautas figas supjaustyti skiltelėmis.

Silikoninę kepimo formą ištepti aliejumi. Pakilusią tešlą padalinti į dvi vienodas dalis. Vieną dalį rankomis išformuoti pagal kepimo formą, spaudžiant lengvas duobeles. Tuomet berti pusę kiekio pelėsinio sūrio, figų, prieskonių, pašlakstyti skystu medumi. Antrą tešlos dalį pratampius rankomis dėti ant suformuoti pirmojo sluoksnio, o ant viršaus vėl berti likusį sūrį, figas, prieskonius, lengvai patemti medumi ir nepamiršti užberti kedrinių pinijų.

Paruoštą duoną-pyragą kepti 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi.

Skaniausias šis patiekalas šviežias ir šiltas, bet tikrai valgomas ir atvėsęs sekančią dieną :)

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.