Greitai pagaminami užkandžių paruoštukai

Gyvenimo tempas kartais toks greitas, kad vienintelis šansas užkąsti – keliaujant automobilyje iš vienos vietos į kitą. Tad labai smagu su savimi turėti naminių, sveikų, maistingų ir gardžių užkandžių. Riešutai ir džiovinti vaisiai yra puikūs ingredientai tokiems paruoštukams.
REIKĖS:
Pagrindui:
- 200 g avižinių sausainių
- 50 g sviesto
- šiek tiek rupios druskos
Minkštam sluoksniui:
- apie 200 g įvairiausių riešutų „Arimex“ (migdolų, anakardžių, pekaninių karijų ir pan.);
- apie 200 g įvairiausių džiovintų vaisių „Arimex“ (džiovintų abrikosų, datulių, spanguolių ir pan.)
GAMINIMAS:
Pirmiausia išmirkykite riešutus ir džiovintus vaisius. Juos nuplaukite ir užmerkite: riešutus bent 2 valandas, vaisius apie 1 valandą.
Sausainius susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite juos su išlydytų sviestu, pagardinkite druska.
Silikoninę formą ištieskite kepimo popieriumi, dėkite sausainių masę ir šakute ją išlyginkite.
Atskirai maistiniu smulkintuvu sumalkite džiovintus vaisius ir riešutus. Po to mases sumaišykite į vieną. Masę dėkite ant sausainių pagrindo ir vėl išlyginkite.
Desertą uždenkite kepimo popieriumi ir dėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų per naktį.
Sustingusį desertą supjaustykite į gabalėlius, kuriuos būtų patogu susidėti į užkandžių dėžutę.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: http://lieknosbites.lt/lb-liekni-ir-skanus-atradimai/greitai-pagaminami-ir-sveiki-uzkandziu-paruostukai/