Gruziniška vištiena su graikinių riešutų padažu
Šį kartą norime pasiūlyti pasigaminti gruziniškos virtuvės patiekalą, kuris tikrai paįvairins jūsų pietų meniu
Reikės:
- 700-800 g vištienos kumpelių be odos
- 400 g graikinių riešutų „Arimex“
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio maltos ožragės
- 1 nubraukto šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukštelio malto kumino
- 1 svogūno
- 1 morkos
- pusės citrinos
- saujos petražolių
- 5 juodųjų pipirų žirnelių
- druskos
- aliejaus kepimui
- šviežių krapų patiekimui
Į šaltą vandenį sudėkite vištienos kumpelius, svogūną, morką, pusę citrinos, 1 skiltelę česnako, saują petražolių, pipirus, druską. Viską virkite apie 20 minučių. Tuomet papildomai įdėkite dar 1 česnako skiltelę, išjunkite ir palikite pastovėti 5 min.
Vištienos kumpelius išimkite iš sultinio, jį perkoškite. Turi gautis maždaug 200 ml vištienos sultinio.
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite į rupius miltus. Sumaišykite su prieskoniais, tuomet užpilkite sultiniu. Sudėkite smulkintus česnakus ir sutrinkite riešutų padažą trintuve iki vientisos masės.
Gilioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite vištienos kumpelius, užpilkite riešutų padažu ir kelias minutes patroškinkite.
Patiekite su šviežiais kapotais krapais.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame: https://www.facebook.com/bajaliai/