IMUNITETĄ STIPRINANTI ŽIRNIŲ, MOLIŪGŲ SRIUBA SU APELSINAIS IR KARIU
Šiuo metu labai svarbu rūpintis savo sveikata ir imunitetu. Šį kartą siūlome puikų sriubos receptą.
REIKĖS:
- 2 stiklinių skaldytų žirnių
- 200 g moliūgų
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1 apelsinas
- šaukštelio kario prieskonių
- žiupsnio druskos
- 1 šaukšto sviesto
- saujelės saulėgrąžų sėklų „Arimex“
- krapų ar petražolių papuošimui
- vandens
Žirnius užmerkite kelioms valandoms ar per naktį. Žirnius perskalaukite ir sudėkite į puodą su vandeniu kartu su supjaustytu svogūnu, morka ir moliūgais, pasūdykite ir įberkite kario prieskonių, pavirkite apie 15-20 min. Sriubai išvirus, sutrinkite ją, supilkite apelsino sultis, įdėkite šaukštą sviesto ir leiskite dar pabręsti apie 15-30 min., kad susijungtų skoniai. Sriubą gardinkite saulėgrąžomis (galite jas pakepinti), žolelėmis, galite pagardinti ir grietinėle ar grietine. Skanaus!
Receptas: Gintarė VIRŠ OBELŲ
Fotografas: Darius www.grafas.lt