Juodojo šokolado ir lazdyno riešutų pyragas su netikėtu ingredientu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siūlome išbandyti sodraus juodojo šokolado skonio pyragą, kuriame paslėptas netikėtas ingredientas – burokėlis.

Reikės:

  • 50 g juodojo šokolado;
  • 150 g ARIMEX lazdyno riešutų;
  • 300 g virtų burokėlių;
  • 150 g nerafinuoto cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 240 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • 25 g kakavos;
  • 200 g speltos miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių.

Gaminimas:

  1. Burokėlį išvirkite ir susmulkinkite trintuvu. Sudėkite kiaušinius, cukrų ir viską išplakite.
  2. Į masę supilkite aliejų, išplakite, sudėkite smulkius šokolado gabalėlius, miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.
  3. Masę sudėkite į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite lazdyno riešutus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol įsmeigus medinį pagaliuką tešla prie jo neprilips.

Skanaus!

Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/juodojo-sokolado-ir-riesutu-pyragas-su-labai-netiketu-ingredientu/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.