Kalėdinis keksas-pyragas su džiovintais vaisiais ir uogomis

Kalėdinis pyragas

Kalėdiniai kepiniai pripildo namus nuostabaus kvapo, džiaugsmo ir šventinės nuotaikos. Kalėdinių desertų pagardinimui labai tinka džiovinti vaisiai, uogos ir riešutai. Tad šį kartą siūlome pasigaminti keksą-pyragą, kurio  gamyba truks vos valandą.

REIKĖS:

Keksui:

  • 4 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 200 ml kokosų pieno
  • 4-5 v. š. skysto medaus
  • 250 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 1 ir ½ a. š. kepimo miltelių
  • druskos
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • saujos šviežių spanguolių
  • dviejų saujų džiovintų vaisių, uogų „Arimex“ ar „The Best of Arimex“ riešutų mišinio HARMONY

Glajui:

  • 1 žaliosios citrinos
  • apie 150 g cukraus pudros
  • saujos šviežių spanguolių papuošimui

GAMINIMAS:

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su medumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakite, tuomet pilkite kokosų pieną ir vėl viską labai gerai išmaišykite (iki vientisos masės).

Sausus ingredientus sumaišykite atskirai (miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų).

Drėgną ir sausą mases lengvai tarpusavyje sumaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Pamažu į tešlą įmaišykite spanguoles ir džiovintus vaisius, uogas, riešutus. Darykite tai lengvai ir atsargiai, kad spanguolės nesusitrintų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, tuomet dėkite į kekso ar pyrago formą supiltą tešlą (jei ji silikoninė – užteks patepti sviestu, jei keramikinė ar geležinė – geriau įtieskite kepimo popierių). Kepkite maždaug valandą.

Po valandos pyragą patikrinkite medinių pagaliuku – jei nebus aplipęs tešla, pyragą jau galite išimti iš orkaitės.

Kai pyragas atvės, laikas glaistui. Į cukraus pudrą įspauskite citrinos sultis ir šakute išplakite, kad gautųsi vientisas baltas glajus. Pilkite jį ant pyrago, o ant viršaus, kol glajus nesustingo, berkite spanguoles. Skanaus!

Už receptą ir nuotrauką dėkojame: http://lieknosbites.lt/desertai/kaledinis-keksas-pyragas-su-dziovintais-vaisiais-ir-uogomis-kurio-nereikia-brandinti/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.