Kalėdinis keksas su džiovintais vaisiais
Pabudus vėlyvą švenčių rytą ir suvokus, kad neturite dovanos… siūlome paskutinį išsigelbėjimą – susiruošti šį KALĖDINIO KEKSO ruošinį ir prisegti tik receptą kaip jį šviežiai išsikepti
Reikės:
- 700-800 ml stiklainio;
- 220 g miltų sumaišytų su 1 a.š. sausų mielių,
- 50 g cukraus bei žiupsnelio druskos;
- 40 g smulkintų Arimex džiovintų abrikosų;
- 40 g džiovintų Arimex spanguolių;
- 40 g auksinių Arimex razinų;
- 50 g Arimex bananų traškučių;
Susluoksniuokite viską stiklainyje, užkabinkite trumpą instrukciją kaip paruošti gardų kalėdinį keksą ir drąsiai dovanokite!
Instrukcija: Pakaitinkite 115 ml pieno, 100 g sviesto ir 85 g medaus. Supilkite stiklainio turinį į dubenį, užpilkite pašildytu pieno, sviesto ir medaus mišiniu (ne karštu! o šiltu), viską išmaišykite šaukštu ir palikite valandą šiltai pakilti, tuomet sudėkite į sviestu išteptą pailgą kepimo formą ir kepkite 180 karštumo orkaitėje 45-55 minutes, kol medinis pagaliukas bus sausas, su kuriuo tikrinsite keksą.
O gal dar ir patys spėsite šį keksiuką išsikepti ??!!
Skanių, ypatingų ir nuoširdžių Jums švenčių!
Recepto nuoroda -http://www.bajaliai.lt/kalediniai-pasiulymai-dovanoms/