Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Dz_v_pyr12

Šis pyragas tiks ir patiks tiems, kurie nespėjo iškepti brandinamo Kalėdų pyrago. Sultingi džiovinti vaisiai, traškūs riešutai ir traški plutelė. Nepagailėkite tikro sviesto ir tikrai pradžiuginsite namiškius. Kepkite bent prieš 1,5 dienos, kai turėsite tiekti.

Pastaba: stiklinė 250ml

36x13cm skarda

Jums reikės:

  • 1 puodelio džiovintų vaisių ir riešutų mišinio Studentų maisto Premium “Arimex”
  • 1 puodelio džiovintų vaisių ir riešutų Karališkojo mišinio  “Arimex”
  • 1 puodelio džiovintų papajų “Arimex”
  • 1 puodelio džiovintų ananasų “Arimex”
  • 1 puodelio lazdyno riešutų “Arimex”
  • 1 puodelio atvėsintos raudonos stiprios arbatos
  •  200g minkšto sviesto
  • 1 puodelio balto cukraus
  • 1 puodelio tamsaus melasinio cukraus (galima keisti demera arba tiesiog ruduoju)
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 1 greipfruto žievelės
  • 3 didelių kiaušinių
  • 3 puodelių miltų (405 rūšies)
  • 1 ½ arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio cinamono
  • ½ arb. š. druskos

Pirmiausia atrinkite į atskirus indelius džiovintus vaisius ir riešutus. Džiovintus vaisius užpilkite stipria arbata ir palikite mirkti per naktį. Riešutus lengvai paskrudinkite orkaitėje.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Naudokite kaitinimą viršus-apačia ir jei turite papildomai – ventiliatorių.

Skardą išklokite kepimo popieriumi.

Dideliame dubenyje rankiniu maisto plaktuvu išsukite sviestą su visais cukrumis bei greipfruto žievele. Įmaišykite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite. Suberkite du puodelius miltų ir vėl išmaišykite. Galiausiai suberkite trečią puodelį miltų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

Džiovintus vaisius kiaurašaukščiu sudėkite į tešlą (labai nusunkti nereikia, bet papildomai skysčio pilti irgi nereikia). Ten pat suberkite ir riešutus.

Tešlą gerai išmaišykite, tada sukrėskite į skardą.

Kepkite apie 70-95 minutes, kol įkištą medinį smeigtuką ištrauksite sausą.

Jei labai ruduos viršus – apdenkite folija.

 

Įkvėpta M.Stewart‘s knygos „Cakes“

Skanaus!

 

Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija

http://gpmagija.blogspot.com

 

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.