Keksiukai be cukraus ir miltų
Jeigu mėgstate sveikesnius desertus, įprastus miltus keiskite migdolų miltais. Jais gardinti kepiniai skoniu visai nenusileidžia miltiniams, o yra sveikesni. Tradiciniam desertui iškepti dažniausiai pakanka 100 g migdolų riešutų, juos tiesiog sumalame kavamale. Šį kartą siūlome pasigaminti itin gardžius keksiukus.
Reikės:
- 100 g ARIMEX migdolų miltų (riešutus sumalame kavamale ar maisto smulkintuvu);
- 50 ml graikiško jogurto;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- kelių š. datulių pastos (galite keisti medumi, klevų sirupu ir pan.);
- 1/2 a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 3 kiaušinių;
- kelių šaukštų trintų šaldytų juodųjų serbentų;
- šiek tiek ARIMEX kokoso drožlių.
Gaminame:
- Visus ingredientus, išskyrus šaldytas uogas, sudedame į virtuvinį kombainą ir išsukame (galima išsukti ir ranka).
- Tešlą (nenustebkite, ji bus gana skysta) šaukštu dedame į keksiukų formas, į vidurį – po šaukštelį uogų ir kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol keksiukai iškils ir švelniai paruduos kraštai.
- Puošiame kokoso drožlėmis.
Skanaus!
Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/sveikuoliai-keksiukai-ziemos-atsargoms-pabaigti/