Keksiukai be cukraus ir miltų

Migdolų keksiukai

Jeigu mėgstate sveikesnius desertus, įprastus miltus keiskite migdolų miltais. Jais gardinti kepiniai skoniu visai nenusileidžia miltiniams, o yra sveikesni. Tradiciniam desertui iškepti dažniausiai pakanka 100 g migdolų riešutų, juos tiesiog sumalame kavamale. Šį kartą siūlome pasigaminti itin gardžius keksiukus.

Reikės:

  • 100 g ARIMEX migdolų miltų (riešutus sumalame kavamale ar maisto smulkintuvu);
  • 50 ml graikiško jogurto;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • kelių š. datulių pastos (galite keisti medumi, klevų sirupu ir pan.);
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 kiaušinių;
  • kelių šaukštų trintų šaldytų juodųjų serbentų;
  • šiek tiek ARIMEX kokoso drožlių.

Gaminame:

  1. Visus ingredientus, išskyrus šaldytas uogas, sudedame į virtuvinį kombainą ir išsukame (galima išsukti ir ranka).
  2. Tešlą (nenustebkite, ji bus gana skysta) šaukštu dedame į keksiukų formas, į vidurį – po šaukštelį uogų ir kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol keksiukai iškils ir švelniai paruduos kraštai.
  3. Puošiame kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/sveikuoliai-keksiukai-ziemos-atsargoms-pabaigti/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.