KEPTA VIŠTIENA SU MIGDOLŲ PLUTELE

krutinele su migdolu plutele

2 porcijoms Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlių;
  • 125g migdolų riešutų;
  • 1  česnako skiltelės;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • mėgstamų salotų;
  • druskos, juodųjų pipirų;

Į maišytuvą sudėkite migdolų riešutus, česnako skiltelę, žiupsnelį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir susmulkinkite.

  1. Vištienos krūtinėles pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. Krūtinėles dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Tuomet uždėkite migdolų masės ir prispauskite prie vištienos.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190-200 laipsnių temperatūros ir kepkite vištieną 15-18min. Baigus kepti, išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. pastovėti.
  3. Lėkštėje išdėliokite mėgstamas salotas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių, ant viršaus sudėkite įstrižai pjaustytą vištienos krūtinėlę ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Ruošė: Edita Zubrickaitė, tinklaraštis: http://oditele.blogspot.com/2014/08/kepta-vistiena-su-migdolu-plutele.html


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.