Kepti obuoliai

Kepti obuoliai

Jei sudėtinga sugalvoti desertą, kuris būtų sveikas, tačiau tuo pat metu ir labai gardus, siūlome išbandyti orkaitėje keptus obuolius, įdarytus riešutais ir džiovintomis vyšniomis. Taip gardu, kad pirštelius apsilaižysite, o ir dailioms kūno linijoms (beveik) nekenkia.

Produktai, kurių reikės:

  • 6 tvirti rūgštesni obuoliai
  • 2 šaukštai smulkintų džiovintų vyšnių
  • 2 šaukštai susmulkintų lazdynų riešutų
  • ½ citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių
  • žiupsnelis cinamono
  • 2 šaukštai rudojo cukraus

Karameliniam padažui:

  • 55 g cukraus
  • 120 ml vandens

Gaminimo procesas:

kaitinkite orkaitę iki 180 °C. Nupjaukite obuolių viršūnėles, išskobkite vidų ir sudėkite į kepimo indą. Sumaišykite džiovintas vyšnias, riešutus, citrinų žievelę ir sultis bei 1 šaukštą rudojo cukraus. Įdarą sudėkite į išskobtus obuolius. Pabarstykite likusiu cukrumi ir kepkite orkaitėje apie 25–30 min.

Kol kepa obuoliai, paruoškite padažą. Puode sumaišykite visus padažo ingredientus. Užvirkite ir, kartais pamaišydami, virkite padažą apie 3–5 min. Atvėsinkite, užpilkite ant iškepusių obuolių ir patiekite.


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
obuoliai Džiovinti obuoliai 323,0 1,8 70,3 54,0 1,6 0,2 10,3 0,2
vysnios Džiovintos vyšnios 332,0 2,9 77,6 63,0 0,1 0,0 4,3 0,0
lazdynai lukstenti Lazdynų riešutai 718,0 17,6 14,9 3,4 63,2 4,5 9,6 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.