Kesadilijos su šilauogėmis ir graikiniais riešutais
Kesadilijos – tai itin paprastai ir greitai paruošiamas patiekalas. Jis atkeliavęs iš Meksikos, tačiau ir Lietuvoje yra visko, kad galėtume jas pasigaminti patys. Tortilijos, brie sūris, graikiniai riešutai ir šviežios šilauogės, apibarstytos cinamonu, sukuria nuostabų derinį ir puikiai tinka pusryčiams ar desertui. Dar neragavote? Būtinai išbandykite!
Ingredientai:
- 2 tortiljos;
- 150 g brie sūrio;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- ¼ a. š. cinamono;
- 170 g šilauogių;
- 3 v. š. graikinių riešutų;
- Purškiamo aliejaus (galite naudoti ir paprastą).
Paruošimas:
- Sumaišykite cinamoną ir cukrų.
- Palaikykite brie sūrį kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
- Pasmulkinkite šilauoges ir graikinius riešutus.
- Įkaitinkite grilio arba įprastą keptuvę iki vidutinės kaitros ir papurkškite ją aliejumi.
- Paskleiskite brie sūrį ant pusės tortilijos ir įdėkite ją į keptuvę.
- Ant sūrio berkite šilauoges ir graikinius riešutus ir pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu.
- Sulenkite tortiliją ir paspauskite.
- Pakepkite maždaug minutę, po to apverskite ir tiek pat laiko apkepkite kitą pusę.
- Tą patį padarykite ir su antrąja tortilija.
- Supjaustykite paruoštas kesadilijas ketvirčiais ir patiekite.
Skanaus!