Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele
20-22 cm. apvaliai formai Jums reikės:
Pagrindui:
- 100 gr. minkšto sviesto
- 50 gr. cukraus
- 150 gr. miltų
- 1 kiaušinio trynys
- žiupsnelio druskos
Įdarui:
- 600 gr. varškės
- 100 gr. cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 5 v.š. kokoso drožlių Arimex
Kokosinei plutelei:
- 80 gr. šalto sviesto
- 50 gr. cukraus
- 100 gr. kokoso drožlių Arimex
Pagrindas. Sviestą su cukrumi ir druska išplakame mikseriu. Suberiame persijotus miltus, užminkome tešlą. Susukame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.
Įdaras. Išplakame kiaušinius. Visus produktus sumaišome.
Kokosinė plutelė. Sviestą supjaustome arba sutarkuojame, ir kartu su kitais produktais triname rankomis, kol susiformuoja drėgni trupiniai.
Surinkimas. Tešlą rankomis paskirstome ant formos dugno ir sienelių. Supilame varškės masę, ant viršaus užbarstome trupinius. Kepame 30-40 min. viršų uždengę folija, vėliau dar 10 min. be folijos, arba kol kokosų plutelė gražiai apskrunda. Pyragą visiškai atvėsiname.
Receptą paruošė http://www.aj-receptai.blogspot.lt/