Kondensuoto pieno ir dribsnių sausainiai
2 skardos:
- 200g lukštentų saulėgražų “Arimex”
- apie 100ml kondensuoto pieno
- 75g džiovintų spanguolių (naudojau “Arimex”)
- 237ml (1 stiklinė) dribsnių (rinkausi pilno grūdo Kellogs)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pirmiausia sumaišykite saulėgrąžas su spanguolėmis ir kondensuotu pienu, tada suberkite dribsnius. Priklausomai nuo dribsnių kiekio reguliuokite kondensuoto pieno kiekį – jis turi vos vos padengti, o ne sulipinti. Dėkite po šaukštą birios masės į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 10 minučių, kol gražiai parus. Šiek tiek atvėsinkite skardoje, o tuomet perkelkite pilnai atvėsti ant grotelių.
Suvartokite tą pačią dieną.
Skanaus
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija