Kopūstų salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kopūstų salotos su spanguolėmis

Siūlome lietuviškas kopūstų salotas paruošti šiek tiek kitaip – tradicinį actą pakeisti raugintų kopūstų sultimis, vietoje įprastinio cukraus užpilui rinktis truputį medaus, o visai kompozicijai išskirtinumo suteikti pagardinant jas spanguolėmis. Taip paruoštos salotos gali būti puikiu sultingos mėsos kompanionu.

Reikės:

  • 2 saujų smulkiai pjaustytų šviežių kopūstų;
  • 1 morkos;
  • saujos ARIMEX džiovintų spanguolių;
  • 2 š. raugintų kopūstų sulčių (tų, kurios lieka suvalgius gardžiuosius kopūstėlius);
  • ½ a.š. medaus;
  • druskos.

Gaminimas:

  1. Kopūstus gerai išmaigome, morką sutarkuojame, įmaišome spanguoles.
  2. Raugintų kopūstų sultis sumaišome su medumi, druska ir ragaujame, skonis turėtų būti švelniai saldžiarūgštis.
  3. Daržoves gardiname paruoštu užpilu, leidžiame joms šiek tiek pastovėti ir skanaujame.

Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/lengvieji-patiekalai/salotos/vengiate-acto-salotose-isbandykite-si-varianta/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
Violetinio misinio sudetis 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS (violetinis) 305 3,1 69 61 1,6 0,2 2,4 0,07
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
cashew2 1GO RIEŠUTŲ IR DŽIOVINTŲ VAISIŲ MIŠINYS 482 7 56,7 45,4 24,5 5,4 3,1 0,2
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.