Kopūstų salotos su džiovintomis spanguolėmis
Siūlome lietuviškas kopūstų salotas paruošti šiek tiek kitaip – tradicinį actą pakeisti raugintų kopūstų sultimis, vietoje įprastinio cukraus užpilui rinktis truputį medaus, o visai kompozicijai išskirtinumo suteikti pagardinant jas spanguolėmis. Taip paruoštos salotos gali būti puikiu sultingos mėsos kompanionu.
Reikės:
- 2 saujų smulkiai pjaustytų šviežių kopūstų;
- 1 morkos;
- saujos ARIMEX džiovintų spanguolių;
- 2 š. raugintų kopūstų sulčių (tų, kurios lieka suvalgius gardžiuosius kopūstėlius);
- ½ a.š. medaus;
- druskos.
Gaminimas:
- Kopūstus gerai išmaigome, morką sutarkuojame, įmaišome spanguoles.
- Raugintų kopūstų sultis sumaišome su medumi, druska ir ragaujame, skonis turėtų būti švelniai saldžiarūgštis.
- Daržoves gardiname paruoštu užpilu, leidžiame joms šiek tiek pastovėti ir skanaujame.
Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/lengvieji-patiekalai/salotos/vengiate-acto-salotose-isbandykite-si-varianta/