KREMINĖ MOLIŪGŲ IR KOKOSŲ SRIUBA
KREMINĖ MOLIŪGŲ IR KOKOSŲ SRIUBA
- 1 nedidelis moliūgas
- ¾ skardinės kokosų pieno
- 50 g sviesto
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 morka
- 1 šaukštelis kario miltelių
- ¼ šaukštelio muskato
- 1 šaukštelis grūstų aitriųjų
- paprikų miltelių
- 500–750 ml vandens
- arba daržovių sultinio
- 60–80 ml grietinėlės
- druskos ir šviežiai maltų
- juodųjų pipirų
- Lukštentų moliūgų sėklų „Arimex“
Moliūgą perpjaukite pusiau, išgremžkite sėklas, nulupkite žievę ir dideliais gabalais supjaustykite. Puode ištirpinkite sviestą, kol suputos ir taps riešuto spalvos, sudėkite stambiai supjaustytą svogūną ir morkas, suberkite prieskonius ir kepinkite, kol šiek apminkštės. Sudėkite moliūgą, užpilkite vandeniu/sultiniu, kad apsemtų daržoves ir užvirkite. Ugnį sumažinkite, uždenkite dangčiu ir virkite, kol daržovės suminkštės.
Sriubą pertrinkite elektriniu trintuvu ar virtuvės kombainu. Paskaninkite druska ir pipirais, jei reikia įberkite dar prieskonių. Supilkite kokosų pieną (ragaukite ir kokoso pieno kiekį reguliuokite pagal skonį), grietinėlę, išmaišykite ir dar pakaitinkite iki užvirimo.
Paruoštą sriubą pilstykite į dubenėlius, paskaninkite kepintomis moliūgų sėklomis.