KVAPNŪS KALĖDINIAI MALTŲ MIGDOLŲ SAUSAINIAI

Migdolu aviziniai meduoliniai (3)

Jeigu laiko iki Šv. Kalėdų jau turite nedaug, o norisi ko nors meduoliško, rekomenduojame šiuos kvapnius sausainiukus!

Reikės:

  • 110 g minkšto sviesto;
  • 120 g skysto medaus;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 100 g maltų Arimex migdolų;
  • 100 g avižinių miltų;
  • 100 g kvietinių miltų;
  • 1/4 a.š. sodos;
  • 1,5 a.š. meduolių prieskonių

Sviestą išsukite su medumi, cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.

Sudėkite maltus migdolus, persijotus avižinius ir kvietinius miltus su soda bei prieskoniais. Lėtai išmaišykite iki vientisos tešlos.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukšteliu kabinkite tešlos, rankomis formuokite rutuliukus ir dėliokite juos ant skardos su didesniais tarpeliais. Jei kepsite didesnius, tai užteks ir vienos skardos, mažesniems prireiks dviejų. Rekomenduojame kepti mažesnius, tokie labiau tinkami dovanoms. O didesnius galėsite drąsiai skanauti pusryčiams su pieno puodeliu.

Kepkite 180 karštumo orkaitėje 15 minučių ir būtinai atvėsinkite ant grotelių, tuomet sausainiai sutvirtės, nes ką tik iškepę bus labai minkšti.

Šiuos sausainėlius galite pakuoti į maišelius ir dovanoti kartu su karštos kakavos, aromatingos arbatos ar kvapnios kavos puodeliu. Geriausiai juos iškepti iš vakaro prieš pat šventes! :)

 

Recepto nuoroda: http://www.bajaliai.lt/kalediniai-pasiulymai-dovanoms/

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.