Lašiša su graikinių riešutų plutele
- 4 gabaliukai lašišų filė
- 200 g graikinių riešutų „Arimex“
- 4 šaukštai miltų
- 1 kiaušinio baltymas
- 1 šaukštas vandens
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 1 šaukštas aliejaus
- 400 g šaldytų žirnelių
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- 2-3 šaukštai sviesto
- saujelė kapotų šviežių mėtų
- šviežio tarkuoto imbiero (nebūtina).
Išvirkite žirnelius pasūdytame vandenyje. Nuovirą nupilkite žirnelius sugrūskite bulvių grūstuvu. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite citrinų sultis, įmaišykite sviestą. Gerai išmaišykite. Jei košė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Sudėkite į dubenį, įmaišykite mėtas, jei reikia įberkite dar druskos, pipirų.
Dubenyje išplakite baltymą su vandeniu. Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą – grūstus graikinius riešutus ir žiupsnelį druskos su raudonėliais.
Nusausintas lašišos filė pavoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir, galiausiai, vieną pusę gausiai pavoliokite riešutuose. Dėkite į įkaitintą aliejų riešutų plutele žemyn ir kepkite apie 3 minutes. Atsargiai apverskite ir švelniai apskrudinkite iš kitos pusės švelniai.
Dėkite žuvis į kepimo indą, pateptą aliejumi riešutų plutele aukštyn ir baikite kepti orkaitėje, apie 5-8 minutes, priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
Į lėkštę dėkite žirnelių košę, ant viršaus po lašišų gabalėlį. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais. Galite patiekti ir su daržovių salotomis.