Lazdyno riešutų sausainukai
Lengvi it oras lazdyno riešutų sausainukai puikiai tiks praskaidrinti žiemišką vakarą. Be to lazdyno riešutų luobelę daug lengviau nulupti, nei migdolų.
Pirmiausia šiam receptui paruoškite lazdyno riešutų miltus: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Suberkite 200g lazdyno riešutų. Juos kepkite orkaitėje 2 minutes, pavartykite ir pakepkite dar 2 minutes. Ištraukite, suberkite ant rankšluosčio ir gerai patrinkite, kad luobelės atsiskirtų. Atvėsusius riešutus suberkite į malimo indą, įberkite 2 valgomus šaukštus cukraus pudros ir sumalkite.
Baltymus atskirkite nuo trynių ir palikite šaldytuve uždengtus 4-7 dienas
Išeina apie 32 sausainukai
- 2 kiaušinio baltymai (sendinti šaldytuve 4-7 dienas)
- 4 valg. š. cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Ant šaukštelio galo citrinos rūgšties/2-3 lašeliai citrinos sulčių.
- 1 puodelis (250ml) maltų lazdyno riešutų be luobelių (pagal aukščiau pateiktą aprašą)
- 2 valg. š. cukraus pudros
Įkaitinkite orkaitę iki 140 laipsnių temperatūros (kaitinimas viršus-apačia ir ventiliatorius).
Baltymus plakite dideliu greičių. Kai ims formuotis bangos – suberkite cukrų, druską ir citrinos rūgštį ir plakite, kol apvertus indą baltymai laikysis tvirtais.
Lazdyno riešutus dar syk permalkite su 2 šaukštais cukraus pudros. Persijokite į indą. Tuomet persijotus maltus riešutus atsargiai suberkite į baltymų masę ir išmaišykite. Neplakite, kad nesubliūkštu.
Šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu išspauskite sausainius (palikite tarpus, nes jie dar kiek plėsis).
Kepkite 10-12 minučių. Pabelskite nagu – iškepusių viršus bus kietas. Ištraukite skardą iš orkaitės, atvėsinkite ir tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus.
Skanaus!
Recepto autorė: I.Sasnauskaitė, tinklaraštis Gėrimų ir patiekalų Magija