Mandarininis-kokosinis tortas

kokosinis tortas Arimex

22 cm. apvaliai formai Jums reikės:

Biskvitui:

  • 80 gr. miltų
  • 80-100 gr. cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. kakavos miltelių

 Kremui:

  • 500 ml. šviežių mandarinų sulčių
  • 100 gr. cukraus (arba pagal skonį)
  • 200 gr. varškės (arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos)
  • 200 gr. grietinėlės 35-36%
  • 4 v.š. kokoso drožlių Arimex
  • 20 gr. želatino
  • 60 ml. šalto vandens

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7-10 min, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Nupjauname viršuje esančią plutelę.

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėm. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.

Surinkimas. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)


P.S. Labai lengvas ir gaivus tortukas. Vietoj mandarinų galima naudoti apelsinus. Išspaudę iš mandarinų sultis neperkoškite jų – naudokite su visais tirščiais.

Receptą paruošė http://www.aj-receptai.blogspot.lt/

Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.