Meksikietiški riešutai
Tik įsidėjus į burną pajunti saldumą, vėliau sūrumą, o sukramčius lieka tik deginantis aštrumas. Įdomus, neįprastas, tačiau labai gardus ir pikantiškas užkandis.
Produktai, kurių reikės:
- 1 puodelis žemės riešutų
- 3 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis kajeno pipirų
- 1 šaukštelis rupios druskos
Gaminimo procesas:
Žemės riešutus suberkite į sausą keptuvę ir ant didelės ugnies vis maišant pakaitinkite. Po gerų 2 minučių, kai pajusite riešutų aromatą, ugnį išjunkite. Riešutus atvėsinkite ir patrindami tarp pirštų nulupkite.
Sumaišykite cukrų, kajeno pipirus bei druską, suberkite į keptuvę ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol masė pradės lydytis. Suberkite riešutus, išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų ir išpilkite ant kepimo popieriumi iškloto paviršiaus. Kai atvės, susmulkinkite.
Galite valgyti apašlakstę žaliosios citrinos sultimis.
Šaltinis: „Forelle’s Receptai”