Migdolų miltų keksiukai

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šie vasariški keksiukai pakerės savo lengvumu ir gaivumu. Juos ruošdami vietoje įprastų miltų naudokite migdolų miltus. Tiesiog sumalkite migdolų riešutus kavamale ar maisto smulkintuvu. Tikime, kad šis sveikesnis, su meile pagamintas desertas patiks ir jums, ir jūsų artimiesiems.

Reikės:

Keksiukams:

  • 4 kiaušinių;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 4 v. š. sviesto;
  • 200 g ARIMEX migdolų (juos tiesiog sumalkite kavamale ar maisto smulkintuvu);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos.

Kremui:

  • 100 g varškės;
  • trupučio graikiško jogurto;
  • 2 š. datulių pastos;
  • braškių;
  • kapotų migdolų.

Gaminimas:

  1. Gerai ištrinkite sviestą, kiaušinius ir cukrų. Į gautą masę sudėkite likusius keksiukams skirtus ingredientus ir gerai išmaišykite.
  2. Paruoštą tešlą krėskite į keksiukų formas ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol keksiukai iškils ir gražiai paruduos.
  3. Varškę išsukite su datulių pasta ir trupučiu jogurto. Kremą sudėkite į konditerinį švirkštą ir dekoruokite keksiukus.
  4. Papuoškite braškėmis ir kapotais migdolais.

Skanaus!

Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/dangisko-skonio-vasaros-desertas/


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
migdolai Migdolų riešutai 663,0 24,2 20,5 6,6 52,0 4,7 8,1 0,0
migdolai_k_s2 Kepinti ir sūdyti migdolų riešutai 639,0 27,7 20,7 4,7 45,9 6,9 16,0 0,2
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.