Migdolų pyragas be miltų
Norite pagaminti sveikesnį šventinį desertą? Šis purus migdolų pyragas be miltų – puikus pasirinkimas. Tiek suaugusiesiems, tiek ir mažiesiems, mėgstantiems išbandyti naujus skonius, jis tikrai turėtų patikti.
Reikės:
- 150 g migdolų miltų (tiesiog sumalkite migdolus kavamale ar maisto smulkintuvu);
- 100 g rudojo cukraus;
- 4 kiaušinių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Gaminame:
- Trynius atskiriame nuo baltymų ir gerai išsukame su cukrumi, kepimo milteliais bei migdolų miltais.
- Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į paruoštą tešlą.
- Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas iškils ir švelniai parus.
- Puošiame mėgstamais produktais (medumi, agavos sirupu, šokoladu), pabarstome riešutais.
Skanaus!
Recepto nuoroda: http://lieknosbites.lt/desertai/purusis-migdolu-pyragas-neprireiks-ne-trupucio-miltu/