Minkštučiai moliūgų keksiukai su lazdynų riešutais
Jei iš moliūgų jau gaminote sriubas, troškinius ar apkepus, siūlome pasmaližiauti. Minkštutėliai moliūgų keksiukai, gardinti glajumi su lazdynų riešutais, puikiai tiks rudeniškiems, jaukiems vakarams su gera knyga ir puodeliu arbatos.
Keksiukams reikės:
- 0,5 kg moliūgo;
- 2 kiaušinių;
- 100 g mėlynių (ar kitų rūgščių uogų);
- 50 g sviesto;
- 200 ml graikiško jogurto;
- 150 g tirpinto medaus;
- 1 a. š. cinamono;
- 1 a. š. kardamono;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 200 g speltos miltų (galite naudoti ir kitokius).
Glaistui:
- pusės citrinos sulčių;
- 3 a. š. cukraus pudros;
- 100 g ARIMEX lazdyno riešutų;
- ARIMEX kokoso drožlių.
Gaminimas:
- Paruoškite moliūgą: nulupkite, išimkite sėklas ir sutarkuokite.
- Gaminkite tešlą: sviestą kelias minutes pašildykite, įmuškite kiaušinius, supilkite skystą medų ir graikišką jogurtą. Viską gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu.
- Į masę suberkite cinamoną ir kardamoną.
- Persijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais. Berkite į paruoštą tešlą. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Supilkite moliūgo tarkius bei mėlynes ir vėl gerai išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, keksiukus pilkite į jiems skirtas formas ir kepkite apie 35–40 minučių.
- Paruoškite traškią plutelę: išspauskite citrinos sultis, į jas suberkite cukraus pudrą ir susmulkintus lazdyno riešutus.
- Kai keksiukai iškeps, maistiniu šepetėliu tepkite traškios plutelės glajų. Pabarstykite kokoso drožlėmis. Tegul keksiukai ramiai pabūna dar kokių 15 minučių, o tuomet jau skubėkite ragauti.
Skanaus!
Receptas: http://lieknosbites.lt/desertai/minkstuteliai-moliugo-keksiukai-su-traskia-plutele/