Moliūgų ir fetos sūrio salotos su džiovintomis spanguolėmis

moliugo ir fetos surio salotos
  • 200 g moliūgo, supjaustyto 2,5 cm gabaliukais
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis medaus
  • 100 g fetos sūrio
  • dosni sauja gražgarsčių salotų
  • 4 šaukštai sėklų mišinio salotoms „Arimex“
  • 1 šaukštas džiovintų spanguolių „Arimex“

Padažui:

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Moliūgų kubelius apšlakstykite aliejumi, medumi ir gerai išmaišykite. Kepkite orkaitėje 10 min. arba kol gražiai apskrus.

Sausoje keptuvėje pakepinkite 4 šaukštus sėklų mišinio, kol paruduos.

Į dubenį sudėkite salotų lapus, kepintus moliūgus, suberkite skrudintas sėklas, rupiai trupintą fetos sūrį ir džiovintas spanguoles.

Apliekite padažu, sumaišytu iš alyvuogių aliejaus ir balzaminio padažo. Nedelsiant patiekite.

 

PATARIMAS: turtingas ir maistingas „Arimex“ sėklų (lukštentų saulėgrąžų, moliūgo sėklų ir kedrinių pinijų) mišinys paskanins ne tik salotas, bet ir šaltuosius užkandžius, duonas ar papuoš lėkštelę sriubos.

 


Produktai, susiję su šiuo receptu
Energetinė vertė, kcal Baltymai, g Angliavandeniai, g iš kurių cukrus, g Riebalai, g iš kurių riebalų rūgštys, g Skaidulos, g Natris (druska), g
ananasai2 1GO DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR SĖKLŲ MIŠINYS 395 7,2 67,9 61,7 10,1 3,4 1,8 0,5
Razinos2 1GO DŽIOVINTŲ UOGŲ MIŠINYS 320 2,9 75,6 71,5 0,5 0 1,0 0
spanguoles Džiovintos spanguolės 347,0 0,1 82,4 65,0 1,4 0,1 2,1 0,0
moliugai_lukstenti_800plocio Moliūgų sėklos, lukštentos 574,0 25,0 13,0 1,1 46,0 0,0 3,9 0,0
saulegrazos Saulėgrąžų sėklos 622,0 22,5 21,5 1,7 49,0 5,2 2,7 0,0
kedro Kedrinių pinijų riešutai 730,0 13,7 13,1 3,6 68,4 4,9 3,7 0,0
Naujienų užsisakymas
Jei ši informacija tau pasirodė naudinga, užsiprenumeruok mūsų naujienlaiškį ir gauk straipsnius šia tema tiesiai į el. paštą ar telefoną.