Moliūgų ir fetos sūrio salotos su džiovintomis spanguolėmis
- 200 g moliūgo, supjaustyto 2,5 cm gabaliukais
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis medaus
- 100 g fetos sūrio
- dosni sauja gražgarsčių salotų
- 4 šaukštai sėklų mišinio salotoms „Arimex“
- 1 šaukštas džiovintų spanguolių „Arimex“
Padažui:
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas balzaminio acto
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Moliūgų kubelius apšlakstykite aliejumi, medumi ir gerai išmaišykite. Kepkite orkaitėje 10 min. arba kol gražiai apskrus.
Sausoje keptuvėje pakepinkite 4 šaukštus sėklų mišinio, kol paruduos.
Į dubenį sudėkite salotų lapus, kepintus moliūgus, suberkite skrudintas sėklas, rupiai trupintą fetos sūrį ir džiovintas spanguoles.
Apliekite padažu, sumaišytu iš alyvuogių aliejaus ir balzaminio padažo. Nedelsiant patiekite.
PATARIMAS: turtingas ir maistingas „Arimex“ sėklų (lukštentų saulėgrąžų, moliūgo sėklų ir kedrinių pinijų) mišinys paskanins ne tik salotas, bet ir šaltuosius užkandžius, duonas ar papuoš lėkštelę sriubos.